10 dolog, amit a festés idején érdemes!

 

Új lakásba, irodába költözik, át akarja alakítani környezetét, vagy csak megunta a régi színeket, mintákat a falakon?
Ha megfogalmazódott Önben az elhatározás, miszerint jöhet a szobafestő vagy a tapétázó, érdemes végiggondolnia, milyen egyéb, apró vagy nagyobb horderejű változtatásokkal, felújítással tudja még jobban feldobni környezetét! Amennyiben „csak egy egyszerű festést szeretne”, akkor sem árt a lakásfelújítás vagy iroda átalakítás alkalmával átgondolni a következőket:

 

  1. Jó helyen van-e a lámpa? Most nyom nélkül szereltetheti át központibb helyre, vagy építhet be helyi világítást olvasáshoz, vagy íróasztali tevékenységekhez
  2. Szeretné-e feldobni környezetét gipszkarton álmennyezetbe szerelt korszerű ledvilágítással? Ez a változtatás nem csak esztétikus lehet, de hosszú távon akár komoly energiaszámla megtakarítást is jelenthet!
  3. Jó helyen vannak-e a konnektorok? Most kiválthatja a hosszabbítókat, elosztókat, kábelrendezőbe terelheti az eddigi vezetékdzsungelt!
  4. Ez a legjobb időpont egy klíma vagy kandalló nyom nélküli beépítésére!
  5. Ha eddig halogatta a nyílászárok felújítását, cseréjét, most azt is külön felfordulás és maradandó falfelületi sérülések nélkül lebonyolíthatja
  6. Padlóburkolat tisztítása, felújítása, cseréje (szőnyeg, parketta)
  7. Bútorok cseréje – most nem kell aggódnia, hogy a méretes darabokkal megsértik a falat a fordulásoknál
  8. Falszínek vagy tapéta szín / minta kiválasztása (meglepő, de ezt sokan nem gondolják át előre)
  9. A megújított falfelületekhez passzoló díszlécek választása, esetleg más díszítőelemek (pl. rozetták) alkalmazása
  10. Amennyiben több helyiséget szeretne felújíttatni vagy festetni, és lehetősége van rá, költözzön el ismerösökhöz, rokonokhoz – vagy menjen el akár nyaralni! Gondosan lefóliázott bútorait, ruháit, értékes tárgyait jobban megóvhatja, ha a munka végeztéig keveset, illetve egyáltalán nem, csomagolja ki. A fólia alá tegyen plédet, lepedőt, terítőt, hogy az apró, finom por minél kevésbé szálljon nehezen tisztítható ruháinkra!
Hívjon minket most!